четвер, 30 березня 2017 р.

Дитяча бібліотека в Данії



Дизайнери однієї з данських креативних студій реалізували проект дитячої бібліотеки в місті Біллунн, Данія. Концепція ґрунтується на усвідомленні того, що процес навчання дітей відбувається в ігровій формі.

Нове навчальне середовище надихає дітей будь-якої вікової групи відпустити на волі свою уяву, фантазія та допитливість. Бібліотека створена таким чином, щоб юні читачі могли в ній гратися, адже фізична активність є ключовою складовою в пошуку нових знань. Ігрове та творче середовище навчання здатне надихнути та спонукати навіть дорослих вчитися з позиції дитячого світосприйняття. Немає необхідності більше виховувати дітей для адаптації до світу дорослих, їм варто лише дати трошки свободи та можливості задіяти інтуїцію та природне прагнення до пізнання навколишнього світу. Саме такий підхід є найкращою мотивацією.

У дизайні бібліотеки перевагу віддали творчому меблюванню, де традиційні книжкові полиці знаходяться поруч із простором для ігор. Тут є і жовта пустеля, і зелені рисові поля, та навіть термітник! Інтер’єр заснований на системі полиць та модульних конструкцій для зберігання, які вбудовані в елементи меблів та декору.

Дивіться, яка краса!















СвітлиниKim Wendt
Переклад: Аліна Горбачова
Джерело: hqroom.ru

Немає коментарів:

Дописати коментар