пʼятницю, 26 січня 2018 р.

Котячо-мишачі історії Галини Вдовиченко 🐈🐁


Серед безлічі дитячих книжок хочеться віднайти щось таке, що «зачепить» навіть дорослого. Всіляке фентезі, казки, пригоди — це, безперечно, цікаво, пізнавально, захопливо, яскраво та смішно. Проте я завжди вважала, що саме тема котів є стовідсотково безпрограшним варіантом. А віднедавна до котів додалися ще й миші. Принаймні, у моєму персональному рейтингу найцікавіших тем для створення художньої розповіді для дітей та дорослих. 

Знайомство з кумедними вусатими створіннями раджу починати з книжки «36 і 6 котів». Самі коти кажуть, що їх загалом 42, але це таке негарне число, наче дуже висока та небезпечна температура тіла. Це сумно. А ось 36 і 6 — абсолютно нормальна температура для того, щоби почуватися здоровим та веселим. Сміх, як відомо, додає здоров’я та довголіття. А така кількість різнісіньких вуличних котів просто переверне ваше життя з ніг на голову! Багато реготу під час читання забезпечено. Перевірила на собі. Отже, 36 дорослих котів та 6 кошенят одним дощовим вечором попросяться до вашої квартири переночувати. Та залишаться надовго. Вони веселі, музикальні, танцьовиті, різнокольорові та дуже-дуже чемні. Коли в них є на це настрій. І з ними подружитися дуже легко, адже кожен має свій характер та кумедне ім’я. А ще вони неодмінно принесуть вам успіх у бізнесі та прибуток! Ну просто чарівні коти. 

У повісті «36 і 6 котів-детективів» пухнасте «стадо» переключиться з танців на живопис та розслідування злочину. Якась падлюка насмілилася поцупити котячі картини, виконані в техніці дряпопису. Але коти вже нашорошили вуха та беруться до справ. 

«Мишкові миші», тобто миші, що дружать із хлопчиком Мишком, теж веселі музики-бешкетники. І не менш розумні й дотепні, як їхні пазурясті природні антагоністи. Усі мишки мають різний характер, віддають перевагу різному стилю в одязі, але разом створюють рок-гурт. Уявляєте? 

Навдивовижу прекрасні книжки. Не знаю, чи є діти, яким би не сподобалися коти та миші Галини Вдовиченко. Але якщо таких знаєте, то не кажіть мені. Не повірю 😋

Немає коментарів:

Дописати коментар