середу, 18 січня 2017 р.

Котик щодня ходить до бібліотеки як на роботу



Авторка: Світлана Павук

У містечку Дунаївці, що на Хмельниччині, вже десять років смугастий котик "працює" провідним спеціалістом у відділі комплектації місцевої книгозбірні. Має два вихідних на тиждень та восьмигодинний робочий день, зарплатня договірна – риба та м’ясо.

Щодня о восьмій він поспішає до бібліотеки. Кілька хвилин проводить у коридорі, щоби привести себе до ладу, бо де ночує книголюб - достеменно невідомо. Після того вусань миттю опиняється серед стосів книжок. Моститься на книжках неодмінно нових, щоби гарно пахнули друкарською фарбою. Оскільки кіт "працює" у відділі обробки літератури, то й перший їх "читає". Його найулюбленіші – про тварин та їжу.

"Це типовий бібліокіт, який полюбляє літературу. Йому подобаються книжки, де намальовані мишки. Якщо у житті він лінується їх ловити, то в книжках він любить їх роздивлятися", - говорить завідувачка відділом Дунаєвецької міської бібліотеки Людмила Ставірська.

Бібліокіт – цінний працівник. Його навіть хотіли переманити до місцевого музею для відлову мишей. Утім в той самий день повернули до бібліотеки, бо хвостатий інтелігент лише спав і "читав".

Робота роботою, а обід за розкладом. Рівно опівдні хвостатий бібліотекар біжить до власної їдальні під сходами та їсть рибу.

У його котячих посадових обов'язках вже давно вписаний іще один чи не найголовніший пункт – післяобідній сон. А оскільки кіт є інтелектуалом, то засинає він під читання колегою нового твору.

"Він у нас такий позаштатний співробітник, у нього є ставка, він працює за їжу, сон, тепло, любов", - каже директор бібліотеки Олена Сидорович.

Вихідними кіт до бібліотеки не ходить. Щоправда, був у нього випадок перепрацювання. Бо якось увечері зачинили вусатого на роботі. Утім, ніч у бібліотеці минула без інцидентів -  жодна книжка не постраждала. Кіт-книголюб кицьок на роботу не водить. Бо ще не зустрів тієї, яка б зрозуміла його захоплення літературою.

Джерело: ТСН

Немає коментарів:

Дописати коментар