неділю, 21 травня 2017 р.

Книжковий виклик - весна 2017: Мік Вікінг «Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи»


Завдання № 18 – книжка з красивими ілюстраціями

Коли книгу про щастя пише сам засновник та виконавчий директор Інституту дослідження щастя в Копенгагені, це беззаперечно варте уваги 😉
Хюґе – це такий збірний образ того, з чого складається щастя у данців. Ось таке в них є поняття, таке гарненьке слівце, що охоплює багато-багато різних речей, моментів життя, емоцій, людей, смачної їжі та багато іншого.

Я замислилася, як рідною мовою назвати таку найприємнішу атмосферу, коли на вулиці дощ, а ти під ковдрою із гарною книжкою та горнятком ароматного чаю в руках? Або коли ти в маленькому родинному колі при свічках куштуєш домашній пиріг? Або коли просто сидиш в улюбленому куточку в квартирі та роздивляєшся прекрасні хмарки на небі чи веселку після зливи? Або вдягаєш улюблений затишний светр, коли за вікном хуртовиця? Чи є в нас якесь слово, яке б описувало все це? Яке наше українське «хюґе»? Затишок… Комфорт… Спокій… Можна добрати багато синонімів. Який вам подобається найбільше?

У книзі нам поданий рецепт саме данського хюґе. Хюґе-подорожі, хюґе-їжа, хюґе-напої, хюґе-дозвілля, хюґе-спілкування, хюґе-інтер’єр, хюґе-освітлення. Так багато хюґе 😉 Але все це і є втіленням однієї з найщасливіших націй.

І ще я зрозуміла, що, мабуть, теж трохи данка. Принаймні у відчутті щастя 😉

А ілюстрації в книжці дійсно гарні. Роздивляйтеся та почувайтеся щасливими!








Немає коментарів:

Дописати коментар