понеділок, 15 травня 2017 р.

Книжковий виклик - весна 2017: Лорен Ґрофф "Долі та фурії"

Завдання №20 – книжка, яку хтось читав у громадському транспорті

У світі повно таких сімей, де чоловік – успішний у своїй справі, досягає шалених висот професіоналізму та спочиває на лаврах на вищих сходинках популярності, а дружина – безмовна «тінь» генія, без якої він би не відбувся. І кожен по-своєму мудрий та розсудливий, усім відведена своя роль у долі близької людини.

Та далеко не всі здатні все життя видаватися тими, ким зовсім не є. Проте, кожна таємниця, хоч як ретельно та віртуозно вона не приховувалася, рано чи пізно вийде на зовні. І тоді доведеться визнати перед усім світом, хто ти є насправді. І моліть бога, щоби той далекий і жахливий випадок дитинства, міг би вас виправдати…

Свій роман Лорен Ґрофф логічно поділила на дві частини – одне життя очима двох головних героїв. «Долі» розкривають світ Лотто (Ланселотта), «золотого хлопчика», викоханого та випестуваного батьками. Спочатку він не дуже вдалий актор, проте чарівний юнак, упевнений у силі своєї сексуальності, через яку всі найкращі дівчати мали б вкладатися біля його ніг. Утім, майже так і було. А згодом він – відомий та успішний драматург, про якого говорять та яким захоплюються. Становлення героя, його життєвий шлях, одруження із прекрасною Матильдою, довгі роки щасливого життя…

До частини «Фурії», де доля подружжя, успіхів Лотто та життєва історія подається очима Матильди. Готуйтеся дивуватися, вам розкажуть, що ж відбувалося насправді. І ось тут можна сміливо відкидати всі романтичні упередження про сильних чоловіків та дбайливих жінок, які за ними нібито стоять. Іноді буває так, що за спинами сильних чоловіків стоять ще більш сильні жінки, зі своїм набором життєвих принципів, пережитих травм, небувалою хитрістю та витримкою.

П’єса скінчилася, завіса опущена, сцена спорожніла. Герої знімають маски та змивають грим. Деяким для цього знадобилися десятиліття.



Немає коментарів:

Дописати коментар