пʼятницю, 4 січня 2019 р.

Микола Посівнич "Степан Бандера"


Тематичне читання 1 січня - в день народження провідника українського визвольного руху.

Про ту чи іншу історичну постать завжди варто дізнаватися на тлі часів, за яких людина жила, та подій, що відбувалися в той період. 

У цій невеличкій за обсягом книжці автор подає життєвий шлях ідеолога націоналістичного руху України та відомого політичного діяча крізь призму складного періоду існування нашої країни. Перша світова війна, польська окупація, нацистська та радянська - все це сильно впливало на українців, які воліли жити в своїй державі, розмовляти своєю мовою та плекати власну культуру. Одним із тих, хто болюче переживав за долю України та зробив боротьбу за незалежність справою свого життя, був Степан Бандера. 

Автор цікаво та докладно подає біографію політика - від становлення та загартовування характеру під впливом середовища, до його потужної діяльності в лавах ОУН як на батьківщині, так і за кордоном. 

Ця книжка не тільки про Бандеру. Це міні-історія визвольної боротьби нашого народу впродовж десятиліть. Автор розповідає також про багатьох інших видатних і не дуже постатей, які творили національну історію разом із Степаном Бандерою. Усі вони зробили свій важливий внесок до історії нашої країни. Нам же важливо пам'ятати про це, вивчати й далі документи, розвінчувати безглузді та обурливі міфи. І, звісно ж, засвоювати уроки минулого.

Немає коментарів:

Дописати коментар