суботу, 3 лютого 2018 р.

Дмитро Єрмак "Трамвай на вулицях Києва"


Цю прекрасну книжку я дарувала чоловікові на Новий рік. Він дуже любить трамваї загалом і київські зокрема 🚊Власне, як і я 
Це ілюстроване видання розповідає про київську систему трамвайного сполучення з часів її виникнення і до сьогодення. Документальні текстові матеріали доповнені дивовижними світлинами Києва 19 століття, що дбайливо збиралися та відбиралися автором для ілюстрації історії міського трамвая.
Написана книжка доволі легко. Навіть якщо ви не дуже любите вдаватися в технічні деталі будови механізмів, вам все одно буде цікаво та захочеться простежити розвиток трамвайної справи на тлі найрізноманітніших подій, що відбувалися в Києві протягом багатьох років та ще й на зламі століть.
Розповість книжка і про стан сучасних трамвайних систем не тільки в Києві, а й в багатьох великих містах світу.
Сьогодні в Києві давно вже немає багатьох маршрутів, якими пересувалися люди в давнину та ще й навіть кілька років тому. Змінюється місто, змінюються шляхи... Але столичний трамвай живе. Щороку виходять на маршрути нові вагони, кияни все також сідають та виходять на своїх зупинках, поспішають у справах, купують у кондуктора талони, сперечаються із попутниками, сміються, сваряться  І ніщо не змінить рух часу. І часто так хочеться замість метро проїхатися трамваєм улюбленими київськими вулицями і вкотре послухати дзеленчання трамвайного дзвіночка 
Після того, як я прочитала книжку, попросила чоловіка купити мені іграшкового трамвайчика. І наче чарівник він дістав із шафи набір від Ugears. Ми збирали його кілька годин поспіль 😝 І він просто розкішний! І головне - пересувається рейками завдяки зубчастим колесам.

Немає коментарів:

Дописати коментар